سؤالات متداول

سؤالات متداول

موسسۀ صندوق ذخیره فرهنگیان در سال ۱۳۷۴ با هدف ارتقای وضعیت معیشتی فرهنگیان در زمان بازنشستگی، از طریق تشویق آنها به مشارکت فعال در فعالیت‌های اقتصادی، بازار سرمایه و ایفای نقش پررنگ در اقتصاد کشور تاسیس شد. صندوق ذخیرۀ فرهنگیان با داشتن چهار هلدینگ پتروشیمی و انرژی، مالی و سرمایه‌گذاری، ساختمانی و خدمات و حدود ۳۰ شرکت اصلی زیرمجموعۀ این هلدینگ‌ها، در حال فعالیت اقتصادی به منظور سودآوری و تولید ثروت برای فرهنگیان عضو در زمان بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازخریدی است و همۀ دارایی‌های آن هم متعلق به اعضای فرهنگی است.

همۀ کارکنان وزارت آموزش و پرورش می‌توانند با مراجعه به ادارۀ آموزش و پرورش منطقۀ محل خدمت، فرم عضویت این مؤسسه را کامل کنند یا در صورت تمایل به دریافت غیرحضوری فرم، آن را از این نشانی دانلود کنند و بعد از کامل کردن، آن را به ادارۀ محل خدمتشان تحویل دهند. متقاضیان عضویت در مؤسسه با تأیید فرم »درخواست عضویت در مؤسسۀ صندوق ذخیره فرهنگیان«، به امور مالی منطقه اجازه می‌دهند هرماه تا سقف پنج درصد از مجموع حقوق و مزایای شغل آنها را به عنوان حق عضویت کسر و به حساب صندوق واریز کنند.

تسویه حساب اعضا با صندوق بر اساس اطلاعات سیستمی است و در صورت بازنشسته شدن، نیاز به اقدام خاصی نیست؛ مطابق کدهای وضعیت و اطلاعات فایل‌های استانی ثبت شده در سامانۀ سپرده‌گذاری اعضا، حداکثر سه ماه بعد از خروج، بستانکاری به شماره حساب حقوقی عضو واریز می‌شود. مبنای بازنشسته شدن از نظر صندوق ذخیرۀ فرهنگیان، زمان قطع سپرده‌گذاری در فیش حقوقی اعضا است؛ بنابراین تا زمانی که از فیش حقوقی فرهنگیان مبلغی به عنوان سپرده‌گذاری در صندوق(حتی در حد چند ریال) کسر بشود، این عضو بازنشسته محسوب نمی‌شود. همچنین بازنشستگان هر ماه افرادی هستند که از تاریخ دوم ماه قبل تا تاریخ یکم آن ماه بازنشسته شده باشند (مثلا بازنشستگان بهمن ماه کسانی هستند که در فاصلۀ دوم دی تا اول بهمن بازنشسته شده باشند).

میزان دریافتی بازنشستگان به دو عامل تاریخ عضویت و ماندگاری سپرده‌گذاری بستگی دارد. به طور معمول افرادی که از ابتدای تأسیس صندوق عضو شده‌اند، دریافتی بیشتری دارند. مقایسۀ میزان واریزی اعضا به صندوق هم به تنهایی ملاک دقیقی نیست؛ مثلا ممکن است عضوی به دلیل ارتقای شغلی در یک دورۀ زمانی واریزی بیشتری داشته باشد یا عضو دیگری در یک دورۀ خاص سپرده‌اش را برداشت کرده باشد و بعدا دوباره کسر از حقوق او برقرار شده باشد.

سودآوری صندوق ذخیرۀ فرهنگیان ناشی از سودآوری فعالیت‌های اقتصادی شرکت‌های تابعه در فضای اقتصادی کشور است. در همین حال بخشی از دارایی‌های صندوق در بازار سرمایه و بورس است و با نوسان این بازار تغییر می‌کند. لازم به ذکر است با توجه به تدابیر اندیشیده شده و سرمایه‌گذاریه‌ای عظیم در حوزۀ انرژی و پتروشیمی، سودآوری مؤسسه با سیر صعودی همراه بوده است؛ به‌طوری که سود سال مالی ۹۷ دو برابر سال ۹۶ بوده است و سود سال‌های آینده از ۴ هزار میلیارد عبور خواهد کرد.

دولت سهم خود را معمولاً با تأخیر واریز می‌کند و به همین نسبت هم با تأخیر به حساب بازنشستگان واریز شده است. همچنین سهم دولت در سال‌هایی از قانون برنامۀ پنجم توسعه حذف شده بود که با پیگیری‌های مدیران صندوق و کارگروهی که برای این منظور ایجاد شد، دیوان عدالت اداری به نفع اعضای صندوق رأی داده است و به محض وصول، این مطالبات به حساب بازنشستگان واریز خواهد شد.

از آنجا که طبق قانون میزان واریزی دولت برابر با واریزی اعضا تا سقف ۵ درصد حقوق و مزایاست، اعضا می‌توانند با افزایش میزان واریزی‌شان به همان میزان از سهم دولت برخوردار شوند. برای افزایش میزان حق عضویت کافی است فرهنگیان عضو مؤسسه به کارشناس حقوق و دستمزد ادارۀ ذی‌ربط مراجعه کنند و درخواست کسر ۵ درصد از حقوق و مزایای خود را در سیستم ثبت کنند.

به احتمال بسیار زیاد وضعیت سپرده‌گذاری شما در سامانه نامشخص است که به یکی از دلایل زیر است:

توقف سپرده یا عدم ارسال اطلاعات عضو که باید طی تماس با کارشناسان امور اعضا یا نمایندگی استانتان کد وضعیتتان را اصلاح کنید.

بدهکاری به یکی از شرکت‌های صندوق یا وام‌های متفرقه که باید از طریق پیگیری از شرکت یا بانک ذی‌ربط تعیین تکلیف شود.

اعضایی که مایل به ادامه عضویت هستند، باید یک ماه قبل از بازنشستگی به ادارۀ تعاون آموزش و پرورش محل خدمت یا نمایندگان استانی صندوق ذخیرۀ فرهنگیان مراجعه کنند و نسبت به پر کردن فرم شمارۀ ۴ اقدام کنند تا مشمول استمرار عضویت در موسسه شوند.

همۀ کسانی که از آموزش و پرورش حقوق دریافت می‌کنند، می‌توانند عضو صندوق شوند؛ اما سهم دولت تنها به نیروهای رسمی و پیمانی تعلق می‌گیرد و بقیۀ افراد تا زمان تغییر وضعیت استخدام، صرفا از سود سالیانۀ موسسه بهره‌مند می‌شوند.

واریزی حق عضویت این افراد قطع می‌شود و تنها از سود سالانۀ موسسه برخوردار خواهند بود؛ در صورتی هم که به آموزش و پرورش برگردند، مجددا می‌توانند حق عضویت ماهانه را فعال کنند.

برای دانلود فرم عضویت در صندوق روی این لینک ]-https://fnf.co.ir/wp 2021/11/content/uploads/فرم-عضویت-در-صندوق-ذخیرۀ-فرهنگیان-scaled.jpg[ کلیک کنید. بعد از چاپ و پر کردن آن، می‌توانید فرم را به امور مالی اداره آموزش و پرورش محل خدمتتان تحویل دهید.

اسکرول به بالا